Yoga Information

Välkommen till min Yoga Studio i hjärtat av Torsås (Allfargatan 16, ingång bakom biblioteket) .Jag erbjuder Yin Yoga, Stol Yoga (äldre/senior/skador) samt Trauma anpassad Yoga. Möjligheten till privat lektion (också meditation eller mer aktiv yoga)  finns. 

Läs mer om dom olika yoga formerna längre ner på den här sidan.

Håll koll på min Facebooksida eller Instagram för att få dom senaste nyheterna och special erbjudanden. Har du ingen Facebook, skriv in dig för nyhetsbrevet.
YOGA FORMER

Yin Yoga 


Min stil är riktad mot att känna vad som händer i din kropp och i dina tankar.

Jag ger lektioner för nybörjare som aldrig har gjort Yoga tidigare (60 minuter), samt lektioner för dig som har gjort lite yoga innan (90 minuter).  ALLA mina lektioner passar för alla. Jag vill att du, vem du än är känner dig välkommen och trygg! Jag accepterar inga nedvärderingar eller negativitet. Här hos Body Wisdom gör vi allt med ett gott och varmt hjärta!

Yin Yoga är en väldigt lugn yoga stil, som utmanar att stanna i stillhet. Yin Yoga är baserad på Traditionell Kinesisk Medicin och Meridianer (energibanor som går genom kroppen) Yin Yoga går djupt in i kroppen och ger smidighet i dom djupare delarna av kroppen. Yin Yoga masserar och förstärker organen, din hälsa och öppnar upp energibanor och mycket mer! Yin Yoga är lämplig för alla. 

På Måndag (1 timme) och Onsdag (1 timme) har jag "nybörjarlektioner".  Måndag, Tisdag och Söndag stannar vi lite längre i positionerna till er som har gjort Yin Yoga innan ( 1 1/2 timme). "När man går inåt och börjar känna, det är då vi kan börja  läka kropp och själ."

Stol Yoga (Äldre/Senior/Skador)

VAD ÄR STOL YOGA?

Det är ett sätt för äldre och dig med skador som kanske inte är så smidiga i kroppen längre att tryggt röra på sig och skapa rörlighet och minska smärta. Det är också ett sätt att slappna av. Jag har några 80+ som deltar i stol yoga, så alla kan hänga med i sitt eget tempo och kunnande! 

HUR GÅR DET TILL?

I min lätt tillgängliga sal på Allfargatan 16 (Ingång på baksidan av biblioteket) finns det utrymme att hänga av jackor och handikapptoalett vid entrén.

VI har 45 minuter så det är tillräckligt med tid att göra sig bekväm och få information innan vi börjar med själva lektionen.

I Yogasalen finns det Yogamattor (Speciella mattor som är mjuka och som man inte glider ut så lätt) och stolar.

Du kan välja att använda stolen att sitta på eller som stöd om det känns bra.

Vi kommer att röra lugnt på armar, rygg och ben, alla rörelser kan anpassas till kropp. Jag, Nicole, kommer att leda dig i rörelserna, och visa allt tydligt och lugnt. 

I slutet av lektionen är det ett tillfälle att slappna av som kallas "Savasana" i Yoga.  

VAD SKA JAG TA MED MIG?

Bara ett gott humör och det kan vara en fördel att ha på sig lite mjuka kläder som man kan röra sig i.

Välkommen att skicka ett mail eller ring 0723- 633 776  om du har några frågor.   

Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) & Trauma anpassad Yoga

Trauma Sensitive Yoga - TCTSY är en bevis baserad komplementär behandlingsmetod för komplex, utvecklings eller kronisk, behandlings resistant PTSD (Posttraumatisk Stressyndrom) som är utvecklats av Center for Trauma and Embodiment (CFTE)  Justice Resource Institute i Brookline, Massachusetts. 

Trauma Sensitieve Yoga är baserat på Hatha Yoga, men har också rötter i Trauma Teori, anknytningsteori och Neurovetenskap. Fokus är att ge en möjlighet att öva på den egna inre kroppsupplevelsen (interoception), medveten närvaro, själv reglering och egenkraft.   

Den här formen av Yoga  har visat sig ge bra resultat, speciellt för personer som traumatiserats av t ex upprepade fysiska, sexuella, emotionella övergrepp och/eller försummelse och hos krigsoffer och veteraner. Jag erbjuder den här formen av Yoga till företag och psykoterapi samt till privat personer både på plats och avstånd på Svenska och/eller Engelska. 

Om du tror att detta skulle kunna vara en form av yoga som skulle passa?  Välkommen att skicka mig ett meddelande så kan jag ge mer information. 

Om du vill veta mer om den här formen av yoga besök gärna: www.traumasensitiveyoga.com 

Trauma anpassad Yoga är en form av yoga där jag tar hänsyn till underliggande trauma. Det finns ingen fysisk kontakt mellan dig och mig, Du är välkommen att upptäcka yoga rörelserna i den form som du vill. Du är välkommen att komma "som du är" och lämna när du vill. Det är ett tryggt ställe att upptäcka Yoga på. Den här formen av Yoga är lämplig för alla som vill ha en trygg känsla och vetskap på förhand om vad som kommer hända under lektionen. 


Lektioner är tillgängliga både i Torsås och på distans, gå till sidan Evenemang och nyheter för mer information.